Büszkeségeink

Balogh Vera (Barnabás Zoltán növendéke)

1996-ban karvezetőként diplomázik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetének hallgatójaként.
1993-tól folytat barokk fuvola tanulmányokat, tanára Csalog Benedek.
1996-1999: állami ösztöndíjasként a Brüsszeli Királyi Zeneakadémián historikus fuvolaművészi diplomát szerez prof. Barthold Kuijken osztályában (Európa számos országában koncertezik szólistaként és zenekarokkal, többek között az Orfeo Zenekar, az Ars Longa Kamarazenekar, a Capella Savaria, a Concerto Armonico, a Corvinus Consort, az Oslo Baroque és az Ensemble XIV együttesek tagjaként.

Image

Brickner Szabolcs (Bakonyiné Gasparics Mária növendéke)

Brickner Szabolcs hat éves korától kezdve tanul zenét. Előbb zongorázni, később klarinétozni tanult, majd 2003 - ban klarinétművészi diplomát szerzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián.
18 évesen kezdett énekelni, jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián Halmai Katalin növendéke. Együtt dolgozott Marton Évával, Mitsuko Shirai -jal, Robert Holl -lal, Otto Schenkkel, Gulyás Dénessel, Renata Scottoval, Nicolai Gedda- val, valamint rendszeres résztvevője Hamari Júlia mesterkurzusainak. Rendszeresen koncertezik Magyarországon hazai zenekarokkal.
Két Magyarországon rendezett rangos énekversenyen I. díjat nyert.
2004. áprilisában a Deutschlandsbergben rendezett X. Nemzetközi Ferruccio Tagliavini énekversenyen II. díjat nyert.

Image

Elekes Zsuzsa (Szabó Béláné növendéke)

Zenei tanulmányait 1969-ben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola orgona és zongora tanszakán kezdte. 1974-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola orgona szakának II. évfolyamára, amelyet 1978-ban végzett el kitüntetéses oklevéllel. 1975-től párhuzamosan a Tanárképző Főiskola zongora szakát is elvégezte ,majd csembalózni tanult Sebestyén Jánosnál. 1979/80-ban  a lipcsei Felix Mendelssohn Bartholdy Zeneművészeti Főiskolán tanult tovább a lipcsei Tamás templom orgonistájánál. 1975-ben I. díjat nyert a Zeneakadémia fennállásának 100. évfordulója alkalmából rendezett orgonaversenyen, illetve 1978-ban II. díjat az első Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaversenyen Budapesten. 1979-ben III. díjat nyert a Prágai Tavasz Nemzetközi Orgonaversenyén, majd 1980-ban megnyerte a VI. Nemzetközi J. S. Bach Versenyt Lipcsében. 1986-ban a Liszt-évben a Liszt Társaság Emlékéremmel tüntette ki, 1988-ban pedig Cziffra Alapítvány Díját nyerte el.

Image

Fassang László (Peták Istvánné növendéke)

A világ legrangosabb orgonaversenyeinek győzteseként és díjazottjaként Fassang László pályája 2002 óta töretlenül ível felfelé. Diplomáit a budapesti Zeneakadémián és a párizsi Conservatoire-on szerezte. Tanulmányait megszakítva 2000-ben egy évet töltött Japánban, hol a Sapporói Koncertterem rezidens orgonistája volt.
2002-ben a kanadai Calgary-versenyen elnyerte az improvizáció aranymedálját, 2004-ben pedig neki ítélték oda a világ legjelentősebb orgonaversenyének tartott Chartres-i verseny interpretációs nagydíját és közönségdíját. Szólólemezei jelentek meg Japánban és Franciaországban. Világszerte koncertezik, emellett a spanyolországi San Sebastian Zeneművészeti Főiskoláján improvizációt tanított. Szakértőként részt vett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem orgonájának építésében. 2006 óta a Művészetek Palotája orgonakoncertjeinek művészeti vezetője. Ugyancsak 2006-ban Liszt Ferenc-díjjal és Prima Díjjal tüntették ki. 2008 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona tanára lett.

Image

Horgas Eszter (Barnabás Zoltán növendéke)

Horgas Eszter hat éves kora óta tanul zenét, a fuvolát tíz évesen vette kézbe. A zeneiskolai évek után a Bartók Béla Konzervatóriumba, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre nyert felvételt. Tanárai Kovács Lóránt, Sebők Erika, Kurtág György és Rados Ferenc voltak. Olyan együttesekkel dolgozott együtt, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, a Budapesti Fesztivál Zenekar vagy az Állami Hangverseny Zenekar. Zenei partnere volt Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Vigh Andrea, az Amadinda Ütőegyüttes és a Bartók Vonósnégyes is. 1992-ben megalakította a Forrás Kamarazenei Műhelyt. 1993-tól a Weiner Leó Zenei Szakiskola tanára, majd 1994-től a fuvola tanszék vezetője lett. 2000-ben megalapította a ClassJazz Band-et, majd az azt követő években fellépett Vukán Györggyel és triójával, valamint Tony Lakatossal, Presser Gáborral, Gerendás Péterrel. Számos CD-je és DVD-je jelent meg.

Image

Nagy Enikő (Bíró Zoltánné növendéke)

1981-ben végzett a XII. ker-i Zeneiskolában Bíró Zoltánné tanárnőnél hegedű tanszakon. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola brácsa tanszakának elvégzése után (Vermes István) Summa cum laude diplomát szerzett Konrád György osztályában a budapesti Zeneakadémián. Több versenydíja közül kiemelkedik a Festival ,,Jugend und Musik'' Wien rendezvényén elért első helyezés és az ORF különdíja. Még diákévei alatt visszahívták a B.B.Z.Sz. brácsa tanszakára, majd a Zeneakadémián is megbízást kapott brácsa főtárgy oktatására. 1988-tól Végh Sándor általvezetett Camerata Academica Salzburg tagjaként koncertezett világszerte. 1992/93-ban a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja. I993-tó| a Danubius Vonósnégyessel, majd a Camerata Budapest Vonósnégyessel számos turnén vett részt. Kamarapartnereivel rendszeresen hangversenyezik itthon és külföldön. Számos CD- rádió- és TV-felvételen közreműködött. A kozeljövőben kapja meg DLA címét a budapesti Zeneakadémián.

 Image

Párkai Krisztina (Barnabás Zoltán növendéke)

Budapesten született, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Kovács Lóránt és Sebők Erika növendékeként szerzett fuvolaművészi diplomát. Részt vett Jean-Pierre Rampal, Adorján András, Jean Claude Gerard és Helmut Rilling mesterkurzusain, a győri Országos Fafúvósversenyen első helyezést ért el. Jelenleg a MÁV Szimfonikus Zenekar első fuvolása, vendégként rendszeresen fellép a Budapesti Fesztiválzenekar produkcióiban. 2004-ben önálló CD-je jelent meg Franz Schubert műveiből.

Image
Somogyi-Tóth Dániel (Peták Istvánné növendéke)
Somogyi-Tóth Dániel 1981-ben született Budapesten. A Bartók Béla Konzervatóriumot zongora és zeneszerzés szakon végezte el. 1999 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója karmester és orgona szakon. Professzorai: Gál Tamás és Lehotka Gábor. 2006 nyarán kapja meg karmesteri és orgonaművészi diplomáit.
2000 óta a Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar, 2002 óta pedig a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar állandó orgonistája, zongoristája és csembalistája. Zenekari tagként, illetve szólistaként fellépett már Zürichben, Rómában, Stuttgartban, Chateauroux-ban, Barcelonában és Prágában, továbbá olyan világhírű művészekkel dolgozott együtt, mint Sir Neville Marriner, Jurij Simonov, Ligeti András vagy Bobby McFerrin.
Ogonahangversenyein sokszor játszik együtt hegedű- és trombitaművész kollégáival. A Magyar Rádió és Televízió számos produkcióját rögzítette.
Image
Szalai Eszter (Friedrich Ádámné növendéke)
1984-től 1991-ig járt a Mártonhegyi Általános Iskolába, a zenével kiemelten foglalkozó B osztály diákjaként. 8 éves korától csellózni tanult Friedrich Ádámné irányításával. Útja innen a szintén zenetagozatos Táncsics Mihály Gimnáziumba vezetett, itt tanulmányai mellett aktívan részt vett az iskola ének-, és zenekarának életében is.
22 évesen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Főiskolai karán szolfézs-, zeneelmélet-tanár, karnagy szakon diplomázott, majd egy évet tanított a Marczibányi téri Kodály Zoltán Zeneiskolában, eközben már a Magyar Rádió külsős munkatársa volt. A Rádióhoz 2000-ben szerződtették végleg, ahol azóta is zenei szerkesztőként, és - az utóbbi néhány évben már - riporterként dolgozik.
 Image

Vajda Gergely (Gyulai Endre tanítványa)

Vajda Gergely 1973. augusztus 13-án, Budapesten született.A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Kovács Béla, klarinét-, és Lukács Ervin, karmester-hallgatójaként diplomázott. Zeneszerzést Kocsár Miklós növendékeként tanult.
Klarinétosként kétszeres Fischer Annie előadói-, valamint Kodály Zoltán zeneszerzői-, karmesterként állami Eötvös-ösztöndíjas volt. 2001-ben elnyerte a Gundel Művészeti Díjat, 1997-ben zeneszerzőként a Budapesti Őszi Fesztivál, 1995-ben pedig előadóművészként az ARTISJUS Jogvédő Iroda nívódíjával jutalmazták.
A 2005-2006-os szezontól kezdve az Amerikai Egyesült Államok- béli Oregon Symphony Orchestra első karmestere.
Image

Vámosi-Nagy Zsuzsa (Barnabás Zoltán növendéke)

1982. október 6-án született Budapesten.
6 éves kora óta tanul zongorázni, 12 éves korában pedig fuvolázni is elkezdett a XII. kerületi Zeneiskolában, Barnabás Zoltán növendékeként. Két évvel később felvették a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola fuvola előkészítő tagozatára. Itt végezte el a fuvola és a szolfézs szakot, fuvolatanára Gyöngyössy Zoltán volt. 2001-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fuvola szakára, tanára Kovács Lóránt. 2004. február 12-én szólókoncertet adott a Magyar Rádió Márványtermében, amelyet a Bartók Rádió élő adásban közvetített. 2005 nyarán teljes ösztöndíjat nyert a Santanderi Zenei Fesztiválra, Spanyolországba, ahol Jaime Martin fuvolakurzusán, valamint Karl-Heinz Steffens és Hansjörg Schellenberger kamarazenei kurzusain vett részt. 2005 szeptemberében tanulmányi eredményeinek jutalmaként elnyerte a Köztársasági Ösztöndíjat. 2005 decemberében felvételt és teljes tanulmányi ösztöndíjat nyert a londoni Royal Academy of Music fuvola tanszakára, ahol 2006 szeptemberétől William Bennett osztályában végzi posztgraduális tanulmányait.

Image
Zétényi Tamás (Friedrich Ádámné növendéke)
1985-ben született Budapesten. Gordonka tanulmányait öt évesen kezdte a XII. Kerületi Zeneiskolában. Alapfokú tanulmányi alatt második helyezést ért el a Friss Antal Országos Gordonkaversenyen. 2000-től a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában folytathatta tanulmányit, ahol Párkányi Tibor és Baráti Eszter voltak a tanárai, irányításukkal 2004-ben első helyezést ért el a Starker János Országos Gordonkaversenyen. 2004 és 2009 között a Zeneakadémia hallgatója volt, ahol Onczay Csaba, majd Koó Tamás oztályában tanulhatott. Egyetemi évei alatt egy szemesztert a berlini UdK-n töltött vendéghallgatóként, majd 2007-ben a New York Állam-beli Bard Colledge-on tanulhatott fél évig. Konzervatóriumi évei alatt végig játszott az iskola zenekarában, később az Óbudai Danubia Zenekarban kisegített, illetve játszott az Európai Ifjúsági Szimfonikus Zenekarban.Számtalan hazai és külföldi mesterkurzuson vett részt, többek között Peter Wiley, Heinrich Schiff, Wolfgang Boettcher, Irene Sharp, Guido Schiefen, és Varga István vezetésével.

 Image